pátek 6. ledna 2017

Silná trojka

Bylo nás pět. Pět holek, které se v srpnu 2013 staly matkami. Seznámily jsem se na internetové diskuzi. Časem se z pětice vytvořila dvojice a trojice. To tak v životě bývá, že se cesty spojují a zase rozdělují.



Ta dvojice si byla podobná více a i naše trojice má v životě dosti podobné okamžiky. 

Začnu Verčou. Vstup jejího syna ja svět nebyl růžový. Ihned po porodu musel být převezen do Motola z důvodu chybějícího řitního otvoru. Na kontrolách během těhotenství na nic nepřišli a ač vždy napočítali pět prstů, narodil se s jedním prstem navíc. To sice není žádný život ohrožující stav, ale změna počtu prstů může značit nějakou genetickou poruchu. Gabikovi byla diagnostikována vrozená atrézie konečníku. Čekala ho série operací, opakované pobyty v nemocnici, trénování vyprazdňování…Pro Verču náročné období. Až teď zpětně ji moc obdivuji, jak to zvládala, účastnila se s Gábíkem všech našich mimi akcí a člověk ani nepostřehl, že by něco bylo v nepořádku. Takže první silná žena z naší trojice.

Ilka, start Metůdka do života byl také trochu komplikovaný. Hned po porodu také musel do Motola kvůli přiškrcenému varlátku. Naštěstí se vše zvládlo a je z něho krásný zdravý chlapec. Pak Ilka otěhotněla podruhé, my s Verčou jsme byly tou dobou už “zkušené druhomatky”. Zpočátku šlo vše krásně, ale v druhé polovině těhotenství zjistili Ilce hrozicí preeklampsii a musela si jít lehnout do porodnice. Dcerka se narodila o měsíc dříve, byla malinkatá, ale také vše zvládla. Teď už je z ní krásná roční slečna. Ale tím Ilky příběh nekončí.

V červenci jsme byly s Verčou jako tradičně (no podruhé, ale dovolím si to již nazvat tradicíJ) u Ilky na chalupě. My tři holky a šest dětí pod tři roky. Velký šrumec, který nás baví. Večer při lahvi vína si Ilka postěžovala, že ji bolí oko. Ale nějak jsme to zamluvily, dopily jsme lahev a šly spat. Další den jsem se rozjely ke svým domovům. Večer Ilka píše, že moc nevidí a že oko, bolí jak sviňa. Urgujeme ji, ať si okamžitě dojde na pohotovost. Ilka poslechla. Bylo to závažnější než jsme si všechny myslely. V místní nemocnici si ji chtěli rovnou nechat, doktoři měli podezření na roztroušenou sklerózu. Ilka odmítla s tím, že si hned další den dojde v Praze na neurologii. Tam to nabralo rychlý spád, série vyšetřeni skutečně potvrdila roztroušenou sklerózu. Já v té době byla na dětském táboře kdesi v lesích a pamatuji si, jak jsem zprávy od ní hodně intezivně prožívala. Připadalo mi to jako špatný sen. Jako fyzioterapeut jsem věděla co vše to může obnášet.

Nicméně Ilka je silná a statečná žena, nyní čeká na stanovení přesné diagnózy, jelikož doktoři jail podezření, že to není RS ale jiný typ autoimunitního onemocnění a na následné přidělení biologické léčby. V tuto chvíli, troufám si tvrdit, je v remisi, užívá si svých dvou dětí a žije naplno.

Můj příběh už znáte, jen musí připsat, že já si svojí osudovou bulku našla týden po tom, co se Ilka dozvěděla svou diagnózu. Když jsem to holkám psala, připadala jsem si fakt blbě, jako největší hypochondr, co řeší nějakou bulku, zatímco Ilka leží v nemocnici s atakou roztroušené sklerózy. Jednoduše jsem si říkala, že není statisticky možné, aby mně něco bylo, když to padlo na Ilku. Jak vidíte, možné je vše. Nicméně, nás to nerozhodilo, stále podnikáme různé akce. Rozumějte, chodíme s dětmi na hřiště, ale občas i za kulturou, s dětmi i bez. Funguje i černý humor, čekaly jsme s čím se na nás vytasí Verča. Naštěstí s námi basu nedrží:-). 



Tak to je příběh mých dvou kamarádek a můj. A až při psaní tohoto článku mi došlo, jak jsou si ty příběhy podobné.  A věřím, že jsme si všechny tři to horší už vybraly a těším se na společné zažitky v novém roce:-)




8 komentářů:

  1. Mohu se zeptat, odkud pochází ta první fotka?

    OdpovědětVymazat
  2. Já vás tam tenkrát viděla :D to sou nahody

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je taky dobrý..hlavně, že jste to všechny zvládly a zvládáte!!!

    OdpovědětVymazat
  4. To je moc dobře, že vás to nerozhodilo ... Přeji, ať je vše dobré... (též jsem v remisi a říkám zaplať Pán Bůh) Věrka

    OdpovědětVymazat
  5. Rinneadh diagnóis orm le hailse chíche chéim 3 i mí Lúnasa 2010. Dúirt cara luachmhar liom faoin Dr Itua Herbal Centre in Iarthar na hAfraice. Thug sí a uimhir ghutháin agus a seoladh ríomhphoist dom. Chuaigh mé i dteagmháil leis go tapa chun a chinntiú go gcneasfaidh a chuid leigheasanna luibhe mo ailse agus tabharfaidh mé leigheas go deo a dúirt mé OK. leigheas luibhe agus ansin d'iarr sé orm d’inis mé do mo chara Gomez faoin druga luibhe ionas gur thug sé dom dul agus ól é. Molaim do dhuine ar bith a bhfuil ailse air agus a bhfuil á dhéanamh agam. Cuireann leigheas luibhe an Dr. Itua orm a chreidiúint go bhfuil dóchas ann do dhaoine le galar Parkinson, scitsifréine, scoliosis, ailse lamhnán, ailse cholaireicteach, ailse chíche, ailse na duáin. , Leicéime, ailse scamhóg, ailse craicinn, ailse útarach, ailse próstatach Fibromyalgia,
    Siondróm Fibrodysplasia, Titimeas, Breoiteacht Scléaróis, Galar Dupuytren, Diaibéiteas, Galar Céiliach, Speictis Chliathánach Aitíopúil, Galar Alzheimer, Lupus, Carcinoma. , Ailse gallbladder, galar tróibeastóireachta sa tréimhse iompair, ailse ceann agus muineál, limfoma Hodgkin
    Ailse stéigeach, ailse ae, Melanoma, Mesothelioma, meallóip iolrach, siadaí neuroendocrine
    Lymphoma neamh-Hodgkin, ailse cheirbheacsach, ailse bhéil, ailse ovarian, ailse Sinus, sarcoma fíochán bog, ailse dromlaigh, ailse bholg
    , Ailse na dTástálacha, ailse na Scornach, Ailse Thyroid, ailse na faighne, ailse Vulvar
    Áiseanna VEID, deir, Galar Ainsealach Ainsealach, Neamhord Cuimhne,
    Seo a eolas teagmhála ...... [Ríomhphost ... drituaherbalcenter@gmail.com. Whatsapp ... + 2348149277967]

    OdpovědětVymazat
  6. Напиток или капли onetwoslim - это устойчивый препарат для похудения. В том случае, когда человек знал бы, какой восторг вы испытываете, когда встаете утром, на весы, и хороший минус веса не за горами, при всем этом вы хорошо выспались, встали бодрыми. На самом деле он не является чудодейственным препаратом для похудения, однако, если подумать о том, как влияет onetwoslim, могу сказать одно, он работает! И в то же время изучите свое питание. Капли... Прочитайте обзор напитка или капель onetwoslim капли one-two-slim-kapli.ru Впечатляющего препарата для похудения. Однако, если бы человек знал, какой восторг ты испытываешь, когда встаешь утром, на весы, и это хороший минус веса, при этом ты хорошо выспался, встал бодрым. Обратите внимание, вряд ли это чудодейственный препарат для похудения, но если говорить о том, как влияет onetwoslim, то могу сказать одно, он работает! Но параллельно следите за своим питанием. Капли помогли мне уменьшить порцию пищи более чем наполовину, при всем этом я стала есть больше овощей, хлеб я вообще убрала, если и готовлю выпечку, то на кукурузной и рисовой муке.

    OdpovědětVymazat

http://editastruskova.cz/

Nové články najdete zde: http://editastruskova.cz/ Těším se tam na vás!